Frontsidovinge Lindaplogen

 

Villbäckens Smedja & Entreprenad


Frontsidovingen - "Lindaplogen"

Sidovingen med dess funktioner är Internationellt Patentsökt.


Funktion i korthet

– snödika

– kantskära

– i samband med diagonalplog eller annat redskap möjligt att ploga i olika höjd med diagonalplog/sidovinge.

– eget redskapsfäste för att bära med sig och använda tex diagonalplog eller snöskopa

samtidigt.

- lätt att montera/koppla loss.


Följ den här länken för att komma till våran youtubekanal och se några korta filmsekvenser när plogen provkörs alternativt se två utav filmerna här nedanför.


Sagt av kunder:


Donald Lundström, Donald Lundströms Åkeri AB, Moskosel

 - Jag har använt plogen den här säsongen och den har motsvarat alla mina förväntningar. Den är        mångsidig, man kan använda den till många moment, vanlig plogning, valla kanter och snödika inför våren.En annan sak som jag uppskattar är att man ställer bort den på 5 minuter. Jag hade tidigare en sidomonterad vinge, och den satt där den satt under hela vintern.   


Stellan Sundqvist, Sture Sundqvist Traktor AB, Robertsfors

 - Vi har kört med Lindaplogen och tycker den fungerar bra. Speciellt eftersom vi bland annat plogar i Robertsfors samhälle, med trottoarer, skyltar räcken och andra hinder. Då är snabba omställningsmöjligheter viktiga och kraven lite annorlunda än vid plogning av skogbilvägar. Därför har vi låtit anpassa vår plog lite grann efter våra behov. Linda och Rikard har verkligen lyssnat på våra önskemål och varit snabba med att fixa dom.


En sidovinge med eget redskapsfäste som möjliggör att bära med sig samt använda exempelvis en diagonalplog samtidigt som man använder sidovingen.

 Sidovingen har fyra funktioner

- höj/sänk,

in och ut i bakkant/sidled,

vinklas ned/upp i bakkant (tiltas)

 samt det egna redskapsfästet.

Vid plogning av väg/skogsbilväg är man ofta i behov av flera redskap för att kunna utföra jobbet

tillfredsställande. I dagsläget kan man bara bära med sig ett redskap åt gången vilket resulterar i

flera resor fram och tillbaka för att byta redskap alternativt att dra dom med sig på vagn.

Denna lastarmsburna sidovinge kan man bära tillsammans med ett valfritt redskap som man fäster framför sidovingen i det redskapsfäste som finns på sidovingens ram. Hela konceptet blir mycket smidigt och användarvänligt.
När man underhållsplogar kan man lägga ner vingen tillsammans med förplogen och på så sätt ploga en mycket bred väg i ett enda drag vilket leder till både tidsvinst och bränslebesparing. När det blir mer snö och högre plogkanter hissas vingen upp så att man kantskär plogkanten samtidigt som man underhållsplogar med förplogen. När så våren och snösmältningen kommer så sänker man ned vingen och snödikar samtidigt som man isriver eller plogar slask med förplogen.

Den fungerar också bra att ploga trottoarer medan man underhållsplogar vägen samtidigt.


Den lastarmsburna sidovingen sitter alltid på plats redo att användas men är inte i vägen om man inte behöver använda den just för stunden, det är bara att hissa upp den. Den skymmer inte sikten för övrigt arbete. Vill man så är den lika enkel att koppla loss som vilket redskap som helst.


En stor fördel med en lastarmsmonterad vinge jämfört med traditionell bakmonterad vinge är att föraren har mycket god uppsikt över vingen under arbetet. Hjullastaren arbetar också bättre med vingen monterad fram genom att den trycker hårdare på vingen istället för att vingen trycker hjullastaren i sidled samt att det är lättare att styra/väja för hinder. En annan fördel är att det blir betydligt enklare att ploga rent ända fram i vägskäl och vändplaner tack vare att förplog och sidovinge följs åt. Den goda översikten och kontrollen över vingen samt möjligheterna att styra vingen i tre led gör den mycket lämpad att användas på trånga och känsliga ställen som tex inne i städer. Ett exemel är att kunna ploga väg och trottoar i ett svep (förpplog i en nivå och sidovingen på trottoaren) vilket besparar bränsleförbrukning och därmed miljön.


Ring eller maila för prisinfo.

Rikard & Linda

070-3670092

info@villbackens.se